tarafından

InfoPath Nedir ve Ne Işe Yarar ?

S. InfoPath nedir ve ne ise yarar?

C. Microsoft Office Sistemi’nin yeni bir ürünü olan InfoPath, ekiplerin ve kuruluslarin gereksinim duyduklari bilgiyi zengin içerikli, dinamik formlar kullanarak toplamalarini saglayan güçlü bir programdir. Toplanan bu bilgiler, kurulus içinde ve is süreçlerinde kolayca yeniden kullanilabiliyor; çünkü InfoPath, müsteri tarafindan tanimlanan semalar kullanarak bir endüstri standardi olmus Extensible Markup Language (XML) destegi içeriyor. Kuruluslarinda ve is süreçlerinde bilgi paylasimindan yararlanan müsterilerimiz, InfoPath avantajlarindan daha fazla yararlanacaktir.

S. InfoPath ne sagliyor?

C. InfoPath, müsterilerimize zengin içerikli, esnek formlar olusturmak için kolay ve verimli bir yol sunuyor. Ayrica InfoPath, bu formlara bilgi girmek amaciyla kullanimi kolay bir arabirim sagliyor ve XML biçimindeki veriyi otomatik olarak güncellestiriyor. InfoPath’in içerdigi kullanima hazir örnek formlar, genel kullanim senaryolari için sablonlar içeriyor.

S. InfoPath kimler içindir?

C. InfoPath, bilgiyi is gereksinimleri dogrultusunda toplayip kullanmasi gereken ekipler ve kuruluslar için gelistirilmistir. InfoPath, standartlastirip dogrulayabilecekleri ve kuruluslarinin sunucu sistemleriyle entegre edebilecekleri bilgiyi verimli ve senek sekilde toplamanin bir yolunu arayan tüm isletmeler ve BT çalisanlari için degerli bir araçtir.

S. Kuruluslar ya da ekipler neden InfoPath kullanmak isteyebilir?

C. InfoPath, ekiplerin ve kuruluslarin gereksinim duyduklari bilgiye zamaninda ulasarak dogru ve etkin kararlar almalarini sagliyor. InfoPath kullanarak sunlari yapabilirsiniz:

Bilgiyi hizla toplayip kurulusunuzun is ölçütlerine göre dogrulayabilirsiniz. Böylece hatalari azaltabilir, ayni isleri yeniden yapma gereksinimini ortadan kaldirabilir ve gereksinim duydugunuz bilgiye daha hizli ve dogru biçimde erisebilirsiniz.

XML biçiminde bilgiyi müsteri tarafindan tanimlanan semalara göre toplayarak yeniden kullanilmasini, is süreçlerinde ve kurulus genelinde paylasilmasini saglayabilirsiniz.

Degisen is kosullarina ayak uydurabilmek için bilgiyi esnek bir yolla toplayabilirsiniz.

Var olan BT yatirimlarindan ve bilgiden yararlanarak kurulum maliyetlerini azaltabilirsiniz.

S. Ekipler ve kuruluslar, InfoPath’i nasil kullanabilirler?

C. InfoPath, kurulus ve çalisma gruplari içinde ya da tedarikçilerinizle ve ortaklarinizla gelistirilebilecek çesitli senaryolarda kullanilabiliyor. InfoPath ile, sunlar yapilabilir:

Bölüm yöneticileri, performans degerlendirme sistemleri tasarlayip kullanabilirler.

Sirketler, zaman çizelgesi sistemlerini ve gider raporlarini gelistirebilirler.

Saglik sigortasi üzerine uzmanlasmis bir sirket, gereken formlari olusturabilir ve bu formlari veritabani sistemiyle ve üye hastanelerin is süreçleriyle entegre edebilir.

Bir ekip ya da çalisma grubu, haftalik durum raporlarini sunabilir.

S. InfoPath ile diger Microsoft Office Sistemi programlari nasil birlikte kullanilabilir?

C. Microsoft Office Sistemi, müsterilerinin is gereksinimlerine en uygun çözümü saglayacak bir dizi program sunuyor. InfoPath, bilginin daha verimli biçimde toplanabilmesini saglayan bir arabirim olarak kullanilabiliyor. Microsoft Office Excel 2003, sayisal veriyi analiz etmenizi saglayan bir elektronik tablo programidir. Microsoft Office Word 2003, belgeler için kelime isleme becerileri sagliyor. Microsoft Office Access 2003, bilgi depolamak ve raporlar olusturmak amaciyla kullanabileceginiz bir veritabani yönetim programidir. Microsoft Office PowerPoint® 2003’ü kullanarak, bilgiyi görsel olarak gösterebilirsiniz.

S. XML nedir ve InfoPath ile nasil iliskilidir?

C. Extensible Markup Language (ya da kisaca XML), verinin düzenlenmesi ve depolanmasi amaciyla kullanilan, endüstri standardi olmus bir dildir. XML olarak biçimlendirilmis veri kolayca tasinabilir, baskalariyla paylasilabilir ve yeniden kullanilabilir.

InfoPath için varsayilan dosya biçimi XML’dir ve InfoPath, müsteri tarafindan tanimlanan tüm semalari destekler; bu, InfoPath formlariyla toplanan bilginin sunucu sistemleriyle daha kolay entegre edilebildigi anlamina gelir. InfoPath kullanarak bilgi topladiginizda, bilginin kurulus genelinde kullanimi da artacaktir. InfoPath, Microsoft Office Sistemi programlarinin XML teknolojisinden yararlanarak kisilerin, ekiplerin ve kuruluslarin bilgiyi daha verimli biçimde yönetmelerini ve kullanmalarini saglamasina essiz bir örnektir.

S. InfoPath, Microsoft .NET ile nasil iliskilidir?

C. Microsoft .NET, kisileri, sistemleri, bilgiyi ve cihazlari baglamak için kullanabileceginiz bir yazilim teknolojileri dizisidir. XML Web servisleri yapisi üzerine kurulmus oldugundan yeni ve var olan uygulamalarin farkli isletim sistemlerini, programlari ve programlama dillerini kullanarak diger yazilimlarla ve servislerle baglanabilmesini sagliyor. InfoPath, XML ile çalisacak biçimde tasarlanmis oldugu için Web servislerinde istemci olarak çalisabiliyor ve müsterilerimizin bilgiyi is süreçleriyle ve çözümlerle baglamasina yardimci oluyor.

S. Zengin içerikli bir istemci uygulamasi olarak InfoPath’e sahip olmanin avantajlari nelerdir?

C. InfoPath, is mantigi dogrulamasi, zengin metin biçimi, AutoCorrect özelligi ve yazim denetimi gibi güçlü islevler sunan zengin içerikli bir istemci uygulamasidir.

S. InfoPath, var olan sunucularla ve veritabanlariyla nasil çalisiyor?

C. InfoPath, Web servislerinin ve veritabaninin birlikte çalismasi için destek saglayarak, XML’in etkinlestirildigi tüm veritabanlarinda ya da sunucularda çalistirilabiliyor.

Kaynak : Microsoft Web Sitesi

InfoPath Nedir ve Ne Işe Yarar ?” üzerine 3 yorum

  1. adıyaman teknik lisesi/bilgisayar bçlümünde okuyorum yıllık ödevim için bana çok yardımcı oldu tşk ederim.Bu arada size bilgisayar elemanı lazım ise e-posta adresime mail bırakın size en iyi şekilde yardım cı olacağım

    Saygılar
    Mehmet KORKMAZ

  2. teşekür

  3. işime yaradı sağolun

Yorum bırakın